2017. december 14., csütörtök
Köszöntjük a Szilárdákat!
Keres Akadálymentes verzió
Felhasználói név:
Jelszó:
Bejelentkezés
2017. december
Előző hónapHKSzCsPSzVKövetkező hónap
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

 

Elismerések a Szociális Munka Napján

2012. november 12., hétfő    Tartalom nyomtatása
Vannak, akik egész évben csendben, elhivatottan dolgoznak az elesettekért, a fogyatékosokért, a szegényekért, de van egy nap a naptárban, amikor őket ünnepeljük: november 12. világszerte a Szociális Munka Napja. A városházán tartott bensőséges ünnepségen ez alkalomból átadták a Dr. Adorján Ildikó díjat. A rendezvényen részt vett dr. Kállai Mária megyei kormánymegbízott is.
szociális munka napja november 12.A szociális munka a társadalomban meglévő akadályokat, méltánytalanságokat, igazságtalanságokat igyekszik megszüntetni, mérsékelni. Válságokra és szükséghelyzetekre, valamint a mindennapi személyes és társadalmi problémákra válaszol. A szociális területen dolgozók fokozottan ki vannak téve a stressznek, a mindennapos érzelmi megterhelésnek. Ahhoz, hogy munkájukat hosszútávon is elhivatottan és lelkiismeretesen tudják végezni, belülről fakadó emberszeretet, hivatástudat és az átlagnál is nagyobb empátia szükséges. Munkájukat gyakran végzik nehéz körülmények között.

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése 2007-ben a város szociális és gyermekjóléti intézményeiben tevékenykedők iránt érzett tisztelete és megbecsülése jeléül Pro Caritate Díjat alapított azok részére, akik a szakterület helyi eredményei, értékei gyarapításában kiemelkedő tevékenységet nyújtottak.

A díj 2011-től dr. Adorján Ildikó nevét viseli. Dr. Adorján Ildikó a Szolnokon folyó karitatív tevékenység kiemelkedő alakja, a helyi civil érdekképviselet jeles személyisége, aki tagja volt a Szolnok Városi Civil Tanácsának, melynek delegáltjaként éveken keresztül közreműködött a város egészségüggyel, sporttal, szociális kérdésekkel foglalkozó szakbizottsága munkájában. Több évtizedes áldozatkész szociális és karitatív munkája, valamint emberi magatartása alapján méltónak bizonyult arra, hogy Szolnok városában a segítő munkát elismerő díj az Ő nevét viselje.

A díjjal járó plakett - amely Árpád-házi Szent Erzsébetet ábrázolja - Szabó Imrefia Béla szobrászművész alkotása. Szent Erzsébet az irgalmas cselekedetek gyakorlója, a felebaráti szeretet példaképévé vált.

A díjat 2012-ben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Szolnoki Csoportja Gondoskodás Háza Fogyatékosok Nappali Intézménye vezetője, Urbán-Pappné Szabó Edit és a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Humán Szolgáltató Központ Prizma Klubjának vezetője, Modla Dezső vehette át Szalay Ferenc polgármestertől.

(www.szolnok.hu)