2017. december 14., csütörtök
Köszöntjük a Szilárdákat!
Keres Akadálymentes verzió
Felhasználói név:
Jelszó:
Bejelentkezés
2017. december
Előző hónapHKSzCsPSzVKövetkező hónap
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

 

Erzsébet-tábor fogyatékossággal élőknek

2013. május 14., kedd    Tartalom nyomtatása
Négyféle tábort hirdetett az Erzsébet-program idén nyárra fogyatékossággal élő felnőtteknek és gyermekeknek, valamint kísérőiknek. A táborokba összesen 400 fogyatékossággal élő embert várnak – mondta el Soltész Miklós szociálpolitikáért felelős államtitkár sajtótájékoztatón, Budapesten.
A Mozgásjavító Általános Iskola, Szakközépiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Diákotthonban tartott sajtótájékoztatón Soltész Miklós felhívta a figyelmet arra is, hogy az Erzsébet-programban a szociális üdülési pályázatokon eddig több mint 5 ezer fogyatékossággal élő pályázó nyert üdülési lehetőséget. Az államtitkár példaként említve a nemrégiben a mozgássérültek igényeinek megfelelően átalakított balatonőszödi Erzsébet Szálloda három apartmanját elmondta, hogy az üdülési támogatást akadálymentesített Erzsébet Szállodákban és több mint 10 külső, speciális kialakítással rendelkező szálláshelyen használhatják fel a fogyatékossággal élő nyertes pályázók.

Nagy Anna, az Erzsébet-program szóvivője emlékeztetett arra, hogy az Erzsébet-program idén közel 135 ezer ember – közülük több mint 72 ezer gyermek – számára nyújt üdülési és táborozási lehetőséget. Újdonság, hogy a Program első ízben szervez speciális táborokat kifejezetten fogyatékossággal élő embereknek. A gyermekeknek szóló bicebóca táborba és a felnőtteknek szóló esélytáborba egyénileg, míg az ipar- és képzőművészeti alkotótáborba, valamint a tánc- és drámatáborba segítő szervezeteken keresztül lehet jelentkezni – mondta Nagy Anna hozzátéve, a pályázatok az Erzsébet-program oldalán nyújthatóak be május 20-ig.

A sajtótájékoztatón részt vett Orsós Zsolt vak sportoló, egykori paralimpikon, a Szolidaritás Nagykövete, valamint Tapolczai Gergely országgyűlési képviselő, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének elnökségi tagja is. Tapolczai Gergely hangsúlyozta, minden tábor maradandó élményt ad a gyermekek számára, amely fokozottan érvényes a fogyatékossággal élő gyermekek esetében.

Orsós Zsolt elmondta, hogy 2010-ben indult egy program, amelynek során gimnáziumokban tartottak előadásokat arról, miként tudnak együtt élni és dolgozni a fogyatékkal élők, illetve az egészséges emberek. Idén először számos Erzsébet-táborba is eljut a program – tette hozzá.

erzsebetprogram.hu