2017. december 14., csütörtök
Köszöntjük a Szilárdákat!
Keres Akadálymentes verzió
Felhasználói név:
Jelszó:
Bejelentkezés
2017. december
Előző hónapHKSzCsPSzVKövetkező hónap
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

 

Folytatta munkáját az Antiszegregációs Kerekasztal

2013. július 09., kedd    Tartalom nyomtatása
Kedden immáron harmadszor ülésezett a Balog Zoltán, az emberi erőforrások miniszterének javaslatára létrejött Antiszegregációs Kerekasztal, amely az együttműködés konkrét lépéseinek kidolgozása mellett az alapvető fogalmi keretek tisztázását is kiemelt feladatának tartja. A találkozón ezúttal is az Emberi Erőforrások Minisztériumának képviselői, illetve civil oktatási szakértők vettek részt.
Az egyeztetésen a tárcát Kovács Zoltán, az EMMI társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, valamint Langerné Victor Katalin, helyettes államtitkár képviselte; együtt vezetve a tanácskozást Marekné Pintér Arankával, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnökével.

A plénum állandó tagjai közül részt vett a megbeszélésen Hofher József jezsuita szerzetes, illetve Berki Judit, a bátonyterenyei Tanoda vezetője. A tanácskozáson a civil szakértői oldalt képviselte továbbá Derdák Tibor, a Dr. Ámbédkar iskola igazgatója, Heindl Péter tanodavezető, Antal István, a Jezsuita roma szakkollégium szakmai vezetője, Orosz Ferenc, a Raoul Wallenberg Egyesület elnöke, valamint L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány vezetője.

Az egyeztetésen jelen volt Asztalosné Zupcsán Erika, szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár is.

A konzultatív fórum a fogalmi keretek tisztázását követően tud továbblépni az akcióterv részletes tárgyalásának, illetve a hosszú távú együttműködés konkrét elemei kidolgozásának irányába. Az Antiszegregációs Kerekasztal célja, hogy a kormányzati és a civil oldal együtt tekintse át az oktatási integráció és a szegregáció aktuális kérdéseit, megvitassa az egyházi és civil, valamint állami és önkormányzati szereplők kompetenciáit, szerepvállalási lehetőségeit, közösen vizsgálja felül a jelenleg érvényes szakmai normákat, illetve szükség esetén javaslatokat tegyen új irányokra.

Az Antiszegregációs Kerekasztal a nyári szünet után, augusztus végén folytatja munkáját.

http://romagov.kormany.hu