2017. december 14., csütörtök
Köszöntjük a Szilárdákat!
Keres Akadálymentes verzió
Felhasználói név:
Jelszó:
Bejelentkezés
2017. december
Előző hónapHKSzCsPSzVKövetkező hónap
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

 

Hajóson is könyvtárral nyílt a közösség birodalma

2013. szeptember 03., kedd    Tartalom nyomtatása
Folytatódott a mintát adó Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár közösségi tér megújító programja. Augusztus 31-én Hajóson adták át az új városi könyvtárat, amely információs ponttá és közösségi térré vált.
 Megnyitó előadásában Bányai Gábor, a megyei közgyűlés elnöke kiemelte, hogy rendkívül fontosnak tartja a megyei könyvtár szerepét a közösségi terek és a közösségi művelődés megújításában. Ehhez a munkához a közgyűlés a jövőben is minden segítséget igyekszik megadni.

L. Simon László, az országgyűlés Kulturális Bizottságának elnöke, a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) alelnöke külön is szólt az olvasás erejéről, a könyvtárak megváltozott szerepéről. Felhívta a figyelmet az internetes szolgáltatások fontosságára, a megyéből indult „Baba olvasójegy” program különlegességére, a fiatalkorban megszeretett rendszeres közösségi művelődés szerepére a felnövő nemzedék életében. Úgy vélte, hogy mindaz, amit ma a Katona József Könyvtár Bács-Kiskun megyében szolgáltatásként biztosít a helyieknek, a különböző szolgáltatások elérésével sokban hozzájárulhat Hajós népességmegtartó képességének erősítésében is.

 Ramháb Mária
igazgató, a magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Tanácsának (MNVH) tagja az ünnepélyes megnyitó keretében külön is köszöntötte a vidékfejlesztők képviseletében jelen lévő Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) Közösségi Fejlesztések Osztályának munkatársait. Elmondta, hogy az Európai Unió és az NKA támogatásával már közel hetven településen újultak meg a megye közösségi terei, aminek köszönhetően a kisebb településeken élők is igénybe vehetik mindazon szolgáltatásokat, amelyek az elmúlt években az ország egyik leglátogatottabb közösségi helyévé tették a kecskeméti Katona József Könyvtárat.

Az új épület ajtaját záró nemzeti szalag átvágását követően a legkisebbek Hajóson is megkeresték a megyei könyvtárak mindegyikében fellelhető, óriási „könyvtármaci” otthonát. A megnyitó alkalmával szervezett játékos vetélkedő kérdéseinek megoldásában már a vidékfejlesztők csapata is segédkezett.

Az átadást követően közös fotón is megörökítették a tavalyi évben az MNVH Elnöksége által az „Év Vidékfejlesztő Közössége” címmel elismert megyei könyvtár munkatársainak és a NAKVI Vidékfejlesztési Igazgatóság kollégáinak együttműködését.

Forrás: ikszt.hu