2017. december 14., csütörtök
Köszöntjük a Szilárdákat!
Keres Akadálymentes verzió
Felhasználói név:
Jelszó:
Bejelentkezés
2017. december
Előző hónapHKSzCsPSzVKövetkező hónap
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

 

Jelentkezés az NFFT civil tagjainak választására

2014. október 13., hétfő    Tartalom nyomtatása
Megkezdődött a regisztráció a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács új civil tagjainak választási eljárási folyamatában. A jelentkezési határidő november 7. A választás pontos programja 2014. október 21-től lesz elérhető.
2014. november 21-én a Parlamentben az országos hatókörű civil szervezetek képviselői két-két delegáltat választanak az NFFT tagjai közé az
  • oktatási és kulturális
  • réteg és korosztályi
  • szociális és egészségügyi
civil szervezetek megjelent és előzetesen érvényesen regisztrált képviselői közül.

A Tanács tagjait a fenntartható fejlődés előmozdításában érdekelt szervezetek küldik. A Tanácsba a parlamenti pártok képviselő csoportjai, a Kormány, a Magyar Tudományos Akadémia, a gazdasági kamarák, az egyházak, a szakszervezetek, a munkaadói szervezetek, az önkormányzati szövetségek, a Magyar Rektori Konferencia, a nemzeti és etnikai kisebbségi szervezetek, valamint országos hatókörű civil szervezetek delegálhatnak tagokat.

Az 57/2008. (V. 22.) országgyűlési határozat rögzíti, hogy a szociális ügyekkel, illetve egészségüggyel foglalkozó civil szervezetek két főt, a környezet- és természetvédő civil szervezetek két főt, a réteg és korosztályi civil szervezetek két főt és az oktatási és kulturális civil szervezetek ugyancsak két főt delegálhatnak a Tanácsba. A civil szervezetek esetében az adott tevékenységi körben működő országos hatáskörű szervezetek a maguk által elhatározott módon választják meg delegáltjaikat.

Az NFFT tagjaként a civil szervezetek delegáltjai aktívan és érdemben alakíthatják a Tanács működését, befolyásolhatják a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia végrehajtását. A kormányzati stratégiák és programok fenntarthatósági szempontú elemzésében vehetnek részt. Javaslatokkal élhetnek a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos területeken. Részt vehetnek a fenntarthatóság értékeinek nemzeti szintű képviseletében.

Tekintettel arra, hogy az országgyűlési határozatban nevesített kategóriákhoz tartozó civil szervezeteknek – kivéve a természet- és környezetvédő szervezeteket – nincs delegálási célra létrehozott országos fórumuk, az NFFT Titkársága segíti a választás folyamatát.

Regisztrálni a csatolt adatlap visszaküldésével lehet.

Az adatlap letölthető az NFFT honlapjáról is: http://nfft.hu/megkezdodott-az-nfft-civil-tagjainak-valasztasi-folyamata/

A hiánytalanul kitöltött adatlapot kérjük az nfft@parlament.hu címre visszaküldeni!

Határidő: 2014. november 7. péntek, 12:00 óra

2014. november 13-áig az adatlapon megadott e-mail címre visszajelzést küldenek a tennivalókról!

A választás pontos programja 2014. október 21-től lesz elérhető a honlapon.


Forrás: NFTT