2017. december 14., csütörtök
Köszöntjük a Szilárdákat!
Keres Akadálymentes verzió
Felhasználói név:
Jelszó:
Bejelentkezés
2017. december
Előző hónapHKSzCsPSzVKövetkező hónap
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

 

London 2012: Tóth Tamás ezüst-, Biacsi Ilona bronzérmes

2012. szeptember 06., csütörtök    Tartalom nyomtatása
Folytatták az éremtermelést a magyarok a londoni paralimpián. Az 50 méteres gyorsúszás döntőjében Tóth Tamás a második helyen végzett, míg az 1500 méteres síkfutás fináléjában Biacsi Ilona harmadik lett.
Az 50 m gyorsúszás döntőjében három magyarért szoríthattunk. Tóth Tamás volt a legeredményesebb, második lett, Sors Tamás a hetedik, a paralimpiai újonc, pályafutása első döntőjében szereplő Meilinger Csaba a nyolcadik helyen fejezte be a versenyt.

Tóth Tamás„A helyezésemmel elégedett vagyok, a világcsúccsal győztes ausztrál srácot akkor sem tudtam volna megelőzni, ha egyéni csúcsot úszom – mondta a döntő után Tóth Tamás. – Az időeredményem miatt csalódott vagyok, ennél jobbat vártam magamtól, ennek az lehet az oka, hogy életem első paralimpiáján veszek részt. Holnap reggel az első szám a miénk, a 200 m vegyes, most elég fáradt vagyok, de mindent megteszek azért, hogy bejussak a döntőbe.”

„Ez az 50 m gyors nem az én számom, elég lassan gyorsulok fel, és ehhez túl rövid ez a táv – jelentette ki Sors Tamás. – Elégedett vagyok az eredményemmel. A győztes ausztrál srácot nagyon tisztelem, ő egy igazi legenda. Ránézésre nincs benne semmi különös, nem lehet megmondani, milyen rendkívüli adottsága van, amely a mezőny fölé emelné, a vízben azonban megállíthatatlan. Fantasztikus sportember, nagyon szeretek ellene versenyezni.”

Meilinger Csaba„Nagyon elégedett vagyok a nyolcadik helyemmel, nem is számítottam a döntőbe jutásra – nyilatkozta Meilinger Csaba. – A 100 m pillangó az erősebb számom, azt elrontottam. Kijöttem az uszodába, és megfogott a hangulat, ez sajnos kihatott a teljesítményemre. Ma délelőtt óriási egyéni csúcsot úsztam, aminek örültem, azzal tisztában voltam, hogy a döntőben a hetedik, nyolcadik helyre lesz esélyem, Tamás a jobb benyúlásával megelőzött, elégedett vagyok a mai teljesítményemmel, és remélem, hogy erős számomban, 200 m vegyesen is jól szerepelek.”

Biacsi testvérekA Biacsi-testvérek óriási verseny után a harmadik és negyedik helyen végeztek, Ilona lett a harmadik, Bernadett a negyedik.

„Kár volt elengedni a lengyeleket az utolsó kör elején, hamarabb kellett volna robbantani – mondta Biacsi Ilona. – Szerettünk volna mindketten dobogón állni, kicsit sajnálom is Bernadettet, hogy az utolsó kanyarban megelőztem. Négy év múlva Rióban szeretnénk mindketten dobogós helyen végezni.”

Az erőemelők plusz 100 kg-os súlycsoportjában Szávai Csaba 192 kg-os eredménnyel nyolcadik lett.