2017. december 13., szerda
Köszöntjük a Lucákat és az Otíliákat!
Keres Akadálymentes verzió
Felhasználói név:
Jelszó:
Bejelentkezés
2017. december
Előző hónapHKSzCsPSzVKövetkező hónap
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

 

Vidékjáró rendezvénysorozat "Húsvéti Sajtnapok"

2013. március 08., péntek    Tartalom nyomtatása
Felhívás, SAJTKÉSZÍTŐKNEK, BORÁSZOKNAK, VIDÉKI ÉTTERMEKNEK, CSÁRDÁKNAK, KISTERMELŐKNEK, ÖKOGAZDASÁGOKNAK, BIOGAZDASÁGOKNAK, TANYAGAZDASÁGOKNAK, AGROTURISZTIKAI SZOLGÁLTATÓKNAK!
Több turisztikai és vidékfejlesztési szakmai szervezet koordinálásával, a belföldi turisztikai szolgáltatókra és az ő szolgáltatásaikra épülő országos marketing együttműködés jött létre VIDÉKJÁRÓ néven.
Az együttműködés eredményeképpen Vidékjáró néven egy éves rendezvénysorozatot indítanak útjára, amelynek célja tematikus események szervezésén keresztül a Vidéki Magyarország komplex kínálatának együttes bemutatása olyan rendezvényeken keresztül, amelyeken egyszerre több szervezet szolgáltató köre működik közre.

A Kis,- Közép és Agrárvállalkozók Országos Szolgáltató Egyesülete (KKAOSZE-) Magyar Sajtkészítők Céhe koordinálásával 2013. Március 31 - Április 1. között kerül megrendezésre a „Húsvéti Sajtnapok” tematikus nap.

A tematikus nap célja, hogy minél szélesebb körben megismertessük a magyar kézműves sajtokat és azok készítőit. Jelenleg Magyarországon hiányzik a sajtfogyasztás kultúrája, maguk a vásárlók is kevés sajtféleséget ismernek, holott a sajt az egészséges étkezés elengedhetetlen alapanyaga. Ezeken a napokon a családok, baráti társaságok sajtkészítő műhelyekbe látogathatnak el, bepillantást nyerve a sajtok elkészítésének munkafolyamataiba, de mellette kóstolhatnak és vásárolhatnak is. De ami a legfontosabb: elbeszélgethetnek a sajtkészítővel, megkérdezhetik mindazt, ami érdekli őket, műhelytitkokat leshetnek el. Megnézhetik a gazdaságot, az állatokat, magát a fejést is és a feldolgozás során alkalmazott eszközöket. A sajtnapok lehetőséget adnak arra, hogy a termelők és vásárlók közötti bizalom kialakuljon és megerősödjön, valamint a városi látogatók vidékről alkotott - esetenként negatív képe - megváltozzon.
Szeretnénk, ha ezeken a napokon a sajtosok mellett a csatlakozó borászok, vidéki éttermek, falusi vendégasztal szolgáltatók étlapján is jelen lennének a magyar kézműves sajtok.

A Vidékjáró rendezvénysorozat , a Húsvéti Sajtnapok , rólunk és nekünk, a vidéken élő és a vidékfejlesztésért dolgozó turisztikai és agroturisztikai szolgáltatóknak szól. Ezen a héten a vidék és annak szereplői kerülnek előtérbe a médián keresztül, amely lehet sajtkészítő, kistermelő, agroturisztikai szolgáltató, ökogazdaság, biogazadaság, tanyagazdaság vagy csárda.
A cél, hogy részese legyen és bekapcsolódjon ebbe a közös összefogásba.

A Húsvéti Sajtnapok számára a www.videkjaro.hu címen egy új , külön honlap működik. A Videkjaro honlap mellett az akcióról különböző on-line és off-line média eszközöket, pr cikkeket , sajtónyilatkozatokat tesznek közzé a szervezők a legkülönbözőbb médiumokban.
A jelentkezőknek a videkjaro@gmail.com címre kell visszaküldeniük
a kitöltött regisztrációs lapot. A lap mellé kérjük, csatoljanak egy jó minőségű digitális fotót, amely a legjobban tükrözi a szolgáltatás jellegét. A honlapra felkerült szolgáltatók, a tematikus nap végeztével is elérhetőek lesznek az oldalon. A csatlakozás és a honlapon való megjelenés INGYENES !

A csatlakozó gazdasággal szembeni egyéb követelmény, hogy valamelyik szakmai szervezetben tagsági viszonnyal rendelkezzen:KKAOSZE , FATOSZ, Szövetség az ÉLŐ Tiszáért Egyesület, Magyar Biokultúra Egyesület. Szeretnénk, ha a vidéki szolgáltatók minél nagyobb számban csatlakoznának az akcióhoz, legyenek akár ökogazdaság, biogazdaság, tanyagazdaság, falusi szálláshely vagy egyéb termelő.

Ismertessük meg minél szélesebb körrel a vidéki Magyarország komplex kínálatát!

REGISZTRÁCIÓS LAP

Kovács László
KKAOSZE Elnöke

Mircz Nárcisz
Sajtkésztíő

Szalay-Zala Andrea
FATOSZ Titkára