2017. december 14., csütörtök
Köszöntjük a Szilárdákat!
Keres Akadálymentes verzió
Felhasználói név:
Jelszó:
Bejelentkezés
2017. december
Előző hónapHKSzCsPSzVKövetkező hónap
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

 

Civilek a Civilekért 2013 - Pályázat civil szervezetek 1 százalékosos kommunikációs kampányainak támogatására

2013. január 17., csütörtök    Tartalom nyomtatása
Az Érthetően az Egészségért Alapítvány közreműködve az Egészségügyi Média Szövetséggel pályázatot hirdet civil szervezetek 2012. évi személyi jövedelemadó bevalláshoz kapcsolódó helyi vagy országos szintű kampányok támogatására. A pályázat során a sikeresen pályázó civil szervezetek 1%-os kampányához 70%-os támogatást nyújt az “Érthetően az Egészségért Alapítvány” és az Egészségügyi Média Szövetség. A benyújtás határideje: 2013. február 10.
A pályázat célja

Jelen pályázat a civil társadalom erősítését, a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának segítését szolgálja. A pályázat célja a civil szervezetek számára személyi jövedelemadó felajánlásokat elősegítő alábbi tevékenységek támogatása.

A 2012. évi személyi jövedelemadó-bevalláshoz és 1% felajánláshoz kapcsolódó országos szintű kampányok lebonyolítása, amelyek:

  • Ösztönzik a felajánlókat, hogy a pályázaton nyert civil szervezet részére ajánlják fel 1%-aikat,
  • Lehetőséget biztosítanak civil szervezetek számára, hogy alternatív módon, egészségügyi intézmények hiteles környezetében kampányolhassanak.

Pályázhatnak


Pályázhat minden társadalmi szervezet, amely jogosult 1%-os felajánlások fogadására és a jelen pályázati kiírás pályázatát nem zárja ki.

Pályázati feltételek


A rendelkezésre álló forrás mértéke: 15 000 000 Ft+áfa
A pályázati támogatás minimuma: nincs meghatározva
A pályázati támogatás maximuma: 1 500 000 Ft+áfa
A pályázati támogatás mértéke: 70%

Nem nyújthatnak be pályázatot: pártok, párt által alapított alapítványok, párt részvételével létrehozott egyesületek, biztosító egyesületek.

Nem részesülhet támogatásban az a társadalmi szervezet, amely

  • az Alapítványhoz benyújtott támogatás iránti kérelmében, a támogatási szerződésben, a támogatási szerződés teljesítéséről szóló szakmai beszámolóban, vagy pénzügyi elszámolásban megtévesztő, vagy valótlan adatot szolgáltatott, vagy ilyen nyilatkozatot tett;
  • a szervezet bírósági nyilvántartásból való törlését az ügyészség kezdeményezte.

Nem támogatható az a pályázat, amelynek megvalósítása, illetve a megvalósítás módja vagy eredménye:

  • bűncselekménynek, vagy bűncselekmény elkövetésére való felhívásnak minősül;
  • alapvető emberi, vagy alkotmányos jogot sért; a nemzeti, etnikai, nyelvi és más kisebbségek, valamint más nemzetek méltóságának és a társadalom más alapvető érdekeinek sérelmével jár, így különösen a közrendbe, a közerkölcsbe, a család és a kiskorúak védelmének követelményébe ütközik.

A pályázat menete és az elbírálás:

Az Egészségügyi Média Szövetség három tagvállalata országosan, pályázónként minimum 2, maximum 300 db, egészségügyi intézmények várótermeiben kihelyezett hirdetési felületet biztosít a pályázó civil szervezetek számára. A felületek hirdetési költségeit 70%-ban az “Érthetően az Egészségért Alapítvány” és az Egészségügyi Média Szövetség támogatja.

A nyertes pályázók az általuk megpályázott mennyiségben, egészségügyi intézmények várótermeiben, plakátokon kampányolhatnak az SZJA 1%-okért.

A nyertes pályázók a hirdetési felületek mellett lehetőséget kapnak arra, hogy hirdetési felületeik mellett szórólapok kerüljenek elhelyezésre, melynek igény szerinti gyártását (kreatív alapján) és kihelyezését az “Érthetően az Egészségért Alapítvány” vállalja. Így a váróteremben várakozók nem csak az egészségügyi intézményben találkozhatnak a nyertes pályázók 1%-os kampányával, hanem szórólapon emlékeztetőül magukkal is vihetik.

A pályázatokat az “Érthetően az Egészségért Alapítvány” és az EMSZ által felkért szakértőkből álló bíráló bizottság bírálja el.

A pályázaton nyertes társadalmi szervezetek számára az “Érthetően az Egészségért Alapítvány” vállalja még:

  • A plakát készítését és kihelyezését (70×100 cm-es méretben)
  • Plakát tervezését (amely szintén beletartozik az árba)
  • A szórólap kihelyezését
  • A szórólap grafikai tervének elkészítését (a nyomtatási összeg nem, a grafikai terv beletartozik az árba)

Miért a várótermi kommunikációt választotta az alapítvány kuratóriuma a pályázati támogatások eszközéül?

Mert a GfK Hungária Kft. közvélemény-kutatása szerint a nyertes pályázók plakátjait 1 500 000-2 000 000 ember láthatja havonta. Lásd a pályázati dokumentációban lévő prezentációban. Az ország várótermeinek közönsége minimum 30 percet várakozik a plakátok előtt, figyelmesen olvasgatva azokat, így az üzenet átadás hatékonysága kíváló. (GFK 2011)

A pályázatok benyújtásának módja

A Projekt Adatlap sem tartalmában, sem alakjában nem változtatható. A pályázatot a hiánytalanul, azaz a Projekt Adatlap minden kérdésére választ adva kell benyújtani. A pályázathoz csatolni kell a bírósági nyilvántartásba vételről szóló kivonatot és alapító okiratot.

A pályázatot elektronikus példányban (CD vagy DVD lemezen), zárt csomagolásban, ajánlott küldeményként vagy gyorspostai szállítás igénybevételével, illetve személyesen vagy e-mailen kell az Alapítvány számára eljuttatni. Kérjük, hogy a CD lemez tokján jól láthatóan tüntesse fel a projekt nevét, a pályázó nevét és címét. Kérjük, ellenőrizze a kitöltött adatokat, illetve győződjön meg a kitöltés sikerességéről, az adathordozó épségéről!

Postai úton: 1048 Budapest, Lakkozó u. 62. I. em. 2.
Személyesen: 1118 Budapest, Dayka Gábor u. 3. (Rubin Hotel)
Elektronikusan: palyazat@erthetoen.hu

A benyújtás határideje: 2013. február 10.

Érdeklődés

info@erthetoen.hu

Tovább a teljes pályázati kiírásra

Civilek a Civilekért 2013 – Pályázat civil szervezetek 1%-os kommunikációs kampányainak támogatására
Kulcsszavak: civil